Oud-student Jeugd- en Gehandicaptenzorg  Charlotte Schellens

In welk jaar studeerde je af?

2017

Wat was je vervolgopleiding en wat is je huidige job of studie

Bachelor Orthopedagogiek
Vakantiejob DVC Sint-Jozef waar ik stage liep

Waarom heb je gekozen voor een job in de de zachte sector?

Een job in de sociale sector was voor mij een must. Ik wist nog niet wat ik dan juist wou gaan doen, ik wist gewoon dat ik graag met mensen wou werken. De opleiding heeft me een veel inzicht gegeven op de verschillende onderdelen van de sociale kaart.

Wat sprak je aan, is je bijgebleven of is een meerwaarde van de opleiding die je genoot op Sint-Maria?

De opleiding jeugd- en gehandicaptenzorg verplicht je op een manier om de confrontatie met jezelf en je werkpunten en krachten aan te gaan. Iets wat ik tot dan altijd ontweek. Door stages en momenten tijdens de les word je uit je comfortzone gehaald, iets wat vaak heel eng lijkt maar waar ik achteraf enorm dankbaar voor ben. Ik vind het jammer dat deze opleiding wordt gezien als een waar je gemakkelijk je diploma kan door halen, dit is absoluut niet waar. Dit is geen opleiding die je even snel kan doen. Je moet echt en oprecht interesse hebben in de onderwerpen en alles waar de opleiding om draait. Je moet bereid zijn om met je hoofd tegen de muur te lopen en geconfronteerd te worden met jezelf. Je moet open staan voor uitdagingen, doelgroepen waar je nooit van dacht dat je er mee in contact zou komen.

Deze opleiding biedt je een enorm goede basis voor verdere studies maar biedt je ook voldoende tools en kennis om meteen aan de slag te gaan in het werkveld. Momenteel ben ik enorm dankbaar dat ik deze opleiding heb gevolgd, deze biedt me al enige kennis tijdens mijn huidige opleiding.

Waarom prijs je Sint-Maria aan voor toekomstige studenten; wat zijn de absolute troeven van de school?

  • Kleine school.
  • Kleine klassen, wat zorgt voor een goede band met medestudenten en leerkrachten.
  • Steeds een positieve benadering door de leerkrachten die oprecht zijn.
  • Goede ondersteuning tijdens stages.

Iets voor jou?

Ook interesse gekregen in de richting Jeugd- en Gehandicaptenzorg?